“NOVA POLARIS” VIDEO AWARDS

Premiile pentru videografie şi film “Nova Polaris Video Awards” sunt organizate de Asociaţia Nova Polaris, Sibiu, România, cu scopul declarat de a încuraja eforturile şi a onora producătorii independenţi de conţinut video de înaltă calitate tehnică şi artistică, omniprezenţi în epoca digitală în care trăim.
Pentru că videografia independentă este un segment solid în industriile creative şi pentru că autorii din acest domeniu trec de multe ori neobservaţi şi nerecompensaţi în ciuda realizărilor creative, uneori excepţionale, Asociaţia “Nova Polaris” demarează acest proiect competitiv dedicat exclusiv videografilor şi filmamaker-ilor din România.
Evenimentul este unul online, cu decernare de premii, expunere în mass-media şi pe reţelele de socializare. Jurizarea va urmări aspectele artistice şi tehnice calitative ale fiecărei producţii înscrise (originalitate/creativitate, regizare, script, expresivitate vizuală+calitate tehnică de imagine, production value şi decoruri+scenografie, ritm de montaj+structură, performance al actorilor, ilustraţie de sunet şi muzică, etc).
Premiile pentru videografie şi film “Nova Polaris Video Awards” se organizează bianual (ediţia de vară şi iarnă) şi detine categorii de premii atât pentru producţiiile de videografie cât şi de film.
Sunt invitaţi să participe realizatori de materiale video atât amatori şi profesionişti care se încadrează în următoarele două largi categorii:
1. Spot-uri videografice de eveniment (manifestări diverse, sport, dans, muzică, concerte, etc.), promo-uri TV, reclame video, videoclipuri muzicale şi de altă natură, videopoezii, wedding teaser clips cu o durată de până la 5 minute.
2. Filme de scurt metraj ficţiune (artistice) sau documentare, filme de lungmetraj- ficţiune sau documentar, cu o durată între 5-120 minute.

Înscrierile se fac pe:


Butonul submit/selectarea categoriei şi proiectului video înscris.

PREMII:
1. Cea mai bună Regie de Videografie
2. Cel mai bun Scenariu de Videografie
3. Cea mai bună Imagine de Videografie
4. Cel mai bun Montaj Video de Videografie
5. Cele mai bune Efecte Vizuale/Grafică de Videografie
6. Cea mai bună Regie de Film
7. Cel mai bun Scenariu de Film
8. Cea mai bună Imagine de Film
9. Cel mai bun Montaj de Film
10. Cele mai bune Efecte Vizuale/Grafică de Film
11. Cel mai bun videograf al Ediţiei- Marele Premiu “Nova Polaris”

REGULAMENT:
Creatorii producţiilor înscrise în competiţie trebuie să accepte regulamentul următor :
-producţiile video trebuie să fie realizate în ultimii 3 ani prioritari desfăşurarii competiţiei
-să fie realizate în format video cel putin HD.
-să nu aibă conţinut violent, discrimintoriu, de instigare a urii sau pornografic.
-să fie de acord cu prezentarea online a materialor video câştigatoare online pe site-ul http://novapolaris.ro/ ( in link video acolo unde este posbil) şi cu menşiunea autorului acestuia.
-sunt eligibile doar producţiile pentru care a fost achitată taxa de înscriere. Odata cu achitarea acesteia se confirmă acceptul acestui regulament. Taxa de înscriere (doar cu Card VISA) se plăteşte digital pe platforma FilmFreeway şi este în valoare de 4$ Earlybird sau 6$ Regular Deadline per categorie.
Asociatia “Nova Polaris” nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru eventualele litigii legate de drepturile de autor şi de creaţie conexe ale materialelor video înscrise în competiţie sau afişate pe site-ul evenimentului (copy-right-uri muzicale, de model sau locaţii, etc.) .